Fra boligdrøm til drømmebolig

En dag på befaring

Det er tidlig onsdag morgen når vi ankommer byggeplassen, våren er sen i år og den kjølige luften går kaldt gjennom ryggen på oss. Med Oftenåsen bak oss og et glimt av sjøutsikt gjennom tåkedisen, så skimter vi et flott hus av typen NORA fra Overhalla Hus foran oss. Vi befinner oss i Tranaskogen, det nyetablerte boområde som har turmuligheter i skog og mark rett utenfor døren. Det fremstår som et rolig og fredelig, men svært sentralt område. Her må det jo være fantastisk å være tenker vi? På byggeplassen er det allerede stor aktivitet, vi får selskap av malermester Odd Aunan som skal male innvendig og YSH boligventilasjon og service som skal levere ventilasjonsanlegget. De er noen av flere samarbeidspartnere på prosjektet.

 

God stemning

Det blir god stemning når vi møter Marthe og Lars Petter, latteren sitter løst mellom oss. Det er tydelig at de er spente og ivrige etter å se fremgangen siden sist. Vi kommer inn dørene i et tett, men uferdig hus. Skallet er på plass, fasaden er allerede nokså innbydende og vi ser stort potensiale i ferdig verk. Men innvendig er det fremdeles mange brikker som skal på plass før vi kan kalle dette en drømmebolig. Med oss har vi formenn Aleksander og Johannes som skal ha befaring med Lars Petter og Marthe. For oss er det viktig at kunden får se fremgang underveis i prosjektet, og ikke minst at de får være delaktig i prosessen med å sette opp boligen de skal huse i mange tiår fremover. Det blir tatt en gjennomgang av hele huset, og “rom for rom” blir inspisert med stort engasjement fra kunden.

Full kontroll

Marthe viser stor interesse og har mange spørsmål både til våre tømrere og formenn. Det er tydelig at hun har full kontroll på prosessen og er svært ivrig etter å få de siste oppdateringene på videre fremdriftsplan. Med notatblokk og penn i hånden noterer hun fortløpende, og viser stort engasjement. Det er mye som skal være på plass og mange forskjellige yrkesfag skal koordineres opp mot hverandre, de trenger heldigvis bare å forholde seg til oss og slipper mange mellomledd.

Ferdigstillelse

Til høsten skal huset stå ferdig, og vår tømrer Frode har som mål at de skal være på plass før familiens siste tilskudd melder sin adkomst. Når nøklene skal overleveres er det tid for en siste sjekk av boligen. Da skal vi gå rundt og lete med lys og lupe etter feil og mangler. Ikke fordi vi tror vi kommer til å finne noen, men for å være på den sikre siden. Dette gjør vi for at de skal være trygge på at huset er reist i beste norske håndverktradisjon, gjort mulig av snekkere, rørleggere og elektrikere som alle har bidratt med sitt for å få huset best mulig til glede for dem. Vi ser frem til å ta turen tilbake for å se drømmehuset til Marthe og Lars Petter ferdigstilt, som forhåpentligvis bader i sommerens siste solskinn.

Gratis befaring og uforpliktende tilbud!

Be om tilbud