Fra boligdrøm til drømmebolig

En dag på befaring

Det er tidlig onsdag morgen når vi ankommer byggeplassen, våren er sen i år og den kjølige luften går kaldt gjennom ryggen på oss. Med Oftenåsen bak oss og et glimt av sjøutsikt gjennom tåkedisen, så skimter vi et flott hus av typen NORA fra Overhalla Hus foran oss. Vi befinner oss i Tranaskogen, det nyetablerte boområde som har turmuligheter i skog og mark rett utenfor døren. Det fremstår som et rolig og fredelig, men svært sentralt område. Her må det jo være fantastisk å være tenker vi? På byggeplassen er det allerede stor aktivitet, vi får selskap av malermester Odd Aunan som skal male innvendig og YSH boligventilasjon og service som skal levere ventilasjonsanlegget. De er noen av flere samarbeidspartnere på prosjektet.

 

God stemning

Det blir god stemning når vi møter Marthe og Lars Petter, latteren sitter løst mellom oss. Det er tydelig at de er spente og ivrige etter å se fremgangen siden sist. Vi kommer inn dørene i et tett, men uferdig hus. Skallet er på plass, fasaden er allerede nokså innbydende og vi ser stort potensiale i ferdig verk. Men innvendig er det fremdeles mange brikker som skal på plass før vi kan kalle dette en drømmebolig. Med oss har vi formenn Aleksander og Johannes som skal ha befaring med Lars Petter og Marthe. For oss er det viktig at kunden får se fremgang underveis i prosjektet, og ikke minst at de får være delaktig i prosessen med å sette opp boligen de skal huse i mange tiår fremover. Det blir tatt en gjennomgang av hele huset, og «rom for rom» blir inspisert med stort engasjement fra kunden.

Full kontroll

Marthe viser stor interesse og har mange spørsmål både til våre tømrere og formenn. Det er tydelig at hun har full kontroll på prosessen og er svært ivrig etter å få de siste oppdateringene på videre fremdriftsplan. Med notatblokk og penn i hånden noterer hun fortløpende, og viser stort engasjement. Det er mye som skal være på plass og mange forskjellige yrkesfag skal koordineres opp mot hverandre, de trenger heldigvis bare å forholde seg til oss og slipper mange mellomledd.

Ferdigstillelse

Til høsten skal huset stå ferdig, og vår tømrer Frode har som mål at de skal være på plass før familiens siste tilskudd melder sin adkomst. Når nøklene skal overleveres er det tid for en siste sjekk av boligen. Da skal vi gå rundt og lete med lys og lupe etter feil og mangler. Ikke fordi vi tror vi kommer til å finne noen, men for å være på den sikre siden. Dette gjør vi for at de skal være trygge på at huset er reist i beste norske håndverktradisjon, gjort mulig av snekkere, rørleggere og elektrikere som alle har bidratt med sitt for å få huset best mulig til glede for dem. Vi ser frem til å ta turen tilbake for å se drømmehuset til Marthe og Lars Petter ferdigstilt, som forhåpentligvis bader i sommerens siste solskinn.

Gratis befaring og uforpliktende tilbud!

Be om tilbud

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.