Ozonmaskin

kr 200

Estimert pris per døgn:
kr 160 eks. mva.
kr 200 inkl. mva.

Kategorier: ,

Beskrivelse

Det har aldri vært enklere å få frisk og ren lukt i din bil eller leilighet. Med denne brukervennlige luftrenseren, vil du enkelt og permanent fjerne vond lukt i bil, campingvogn, båt og hjem.

Ozoneair fyller hver kubikkcentimeter av rommet med ozon.

Ozonet lokaliserer alle ubehagelige lukter, og enda viktigere: selve kilden til lukten.

Med en rask reaksjon, angriper og nøytraliserer ozonet den luktfremkallende kilden, og fjerner all vond lukt.

Ozon som ikke finner uønskede lukter å reagere med, omdannes til vanlig oksygen etter ca. to timer.

Teknisk data:

Modell:
AC 220-240V/ 50-60Hz
Energibruk: 200W
Str. 18x29x21 cm
Ozon produsert: 30.000 MG/T
Vekt: 5 kg

SLIK BRUKER DU EN OZONMASKIN
• Plugg enheten i strømuttaket og sett den på et område du ønsker å behandle og la den stå fritt. Dvs. ingenting som stenger foran eller bak på enheten.
• Sett timeren på ønsket tid.
• Ozon er irriterende å puste inn under behandlingen. Og kan være skadelig, så lukk alle dører og vinduer og la maskinen jobbe.
• Etter behandlingstiden er over lufter du godt med alle dører på vidt gap i 45 min slik at ozon luftes og går tilbake til oksygen.
• Antallet behandlingssykluser avhenger av alvorlighetsgraden av lukt, men det er mer effektivt å kjøre enheten i bølger/ sykluser enn non-stop i lengre perioder (aldri mer enn 4 timer om gangen).

Ozon maskinen kan i prinsippet fjerne alle typer lukt som f.eks. røyklukt, lukt fra hund/ katt, lukt fra mugg, oppkast og mye annet i rom opp til 1.000 m2 (2,24 m3/ min)
Maskinen produserer O3 (ozon) som er en naturlig forekommende substans og meget effektiv til å bryte ned lukt forårsaket av forurensning.

Den lukten du kjenner i lufta rett etter det har regnet på høsten, den litt elektriske og helt rene luften, det er det som er ozon. Det forekommer naturlig i naturen, og binder seg til molekyler som forårsaker stygg lukt. En ozongenerator produserer ozongass som bryter ned og gir deg denne friske luften, permanent. Lukt fjernet av ozon vender ikke tilbake.
Hvis du bruker maskinen i kombinasjon med støvsuging og rens av f.eks. seter, vil du kunne permanent fjerne lukt selv i gamle biler. Dette inkluderer også lufteanlegget i biler og bygg.

En ozongenerator produserer ozon og lages for å gi en effektiv og sikker behandling av lukt og mikroorganismer uten bruk av kjemikalier. Ozon må produseres på stedet da ozon brytes rask ned. For å skåne ozongeneratoren skal den bare brukes i tørre miljø. Har et rom, tepper e.l. blitt vasket må det tørkes godt før ozonering.
For bruk i bil:
Lukk alle vinduer og dører, sett maskinen midt i bilen og sett timer til 60 minutter. Om ønsket rens av lufteanlegg, start bilen, sett på omluft og sett timer til 60 minutter.
Etter fullført behandling, la dører være åpne i minst 30 minutter, ved 60 minutters behandling. Ozon brytes raskt ned, og resterende lukt av ozon forsvinner raskt av seg selv. Hele prosessen anbefales å gjøres ute i fri luft, og for best resultat anbefales det å kombinere med nøye støvsuging og generell vask av interiør.
For brukt i bolig:
Best resultat fås i mindre rom, men kan behandle større lokaler. Ikke la planter, kjæledyr eller annet være i rommet ved behandling, da ozongass i store konsentrasjoner er giftig. Sett timer på 60 minutter og forlat gjerne boligen. La ozonet bryte ned minst 30 minutter før du går tilbake til rommet/boligen.
For å oppnå maksimal effekt, sett på så høy varme som mulig før behandling. Jo varmere det er i rommet, jo dypere går ozonet, og jo mer effektiv blir behandlingen.

Sikkerhet:
Ved bruk av ozonmaskin i bil eller rom hvor det ikke er mennesker, må generatorene slås av minst 30 minutt før man går inn i rommet, samtidig som rommet luftes. Enheten har tidsur, og slår seg av automatisk. La ozonet brytes ned før du tilbringer tid i rommet. Hvis rommet er svært overeksponert av ozon kan det være nødvendig å vente i minst 60 minutt. Pust aldri inn luft direkte fra ozongenerator eller ved ozonutslipps rør. Ozongeneratoren må kun brukes av personer som kjenner til nødvendige forholdsregler. Hvis et rom er tiltenkt overeksponering av ozon eller sjokkozonering, bør informasjon om at rommet inneholder ozongass plasseres på døren. Heng gjerne denne lappen på døren, og merk tydelig at ozonbehandling foregår. I noen sjeldne tilfeller kan ozon reagere med gummi, eksempelvis pakninger eller annen gummi. Dette er ikke vanlig, men kan svekke gummien og gi sprekker. Det anbefales å ta hensyn til dette, og sjekke med leverandør før maskinen benyttes. Er det risiko for at noe gummi kan svekkes, anbefales det å kjøre kortere behandlinger, eller ikke behandlinger i det hele tatt.